Opiskeluaika on vaihe, jossa erilaiset aktiviteetit täyttävät helposti koko vuoden. Talvet kuluvat opiskellessa ja opiskelijaelämässä, kesäisin tehdään töitä. Työnteko kuuluu useilla myös talven aktiviteetteihin.

Monille tämä elämänvaihe tuo mukanaan paljon tavoitteita. Unelmien eteen on tehtävä työtä, ja vauhdin on oltava kova.

Sekään ei helpota, että 2010-luvun ihmisihanne on menestyvä ja jaksava, vähän liiankin.

The previous installments of this summer worker blog have discussed the many perks of working at Reaktor: being a part of challenging projects from the beginning, freedom and responsibility, a multidisciplinary group of colleagues, and great coffee. In this post, I’ll focus on what I consider the best part of Reaktor. My name is Lauri and today’s topic is kindness.

Wärtsilä Finlandin vuosia sitten alkanut yhteistyö Vaasan yliopiston opiskelijajärjestö Tutti ry:n kanssa jatkuu. Tutti ry on teknisten tieteiden ainejärjestö. Yhteistyön puitteissa kuusi Wärtsilässä työskentelevää Vaasan yliopiston teknisten tieteiden opiskelijaa kirjoittavat blogia kesätyöstään. Kesätyöblogi, joka sai alkunsa viime vuonna, julkaistaan Tutin verkkosivuilla. Nämä kuusi tuttilaista kertovat omista kokemuksistaan ja työtehtävistään Wärtsilässä.

Teekkarin työkirjan kesätyöblogi - Niko Wärtsilästä

Melkein 12 kuukautta. Niin kauan on kulunut siitä, kun viimeksi kirjoitin kuulumisistani tänne Tutin kesätyöblogiin. Kalenterin pyörähtäessa ympäri ovat tuotantotalouden opintoni edistyneet askeleen verran ja kandidaatin tutkielmakin alkaa pikkuhiljaa muistuttaa jotakin. Kulunut vuosi tuntuu kuitekin melko lyhyeltä ajalta kun pohtii mitä kaikkea sen aikana on ehtinyt tapahtua.

Automaatiotekniikan opiskelija Vaasasta pyöräilee 9,5km per suunta töihin joka päivä, säällä kuin säällä. Työpäivät kuluvat pientavaravastaanotossa, jossa joutuu tehdä välillä salapoliisityötä selvittääkseen kenelle mikäkin paketti kuuluu lähettää.

Sähkötekniikkaa vuoden verran lukenut Valtteri päätti jo fuksisyksynä, että haluaa Wärtsilälle töihin. Tänä kesänä hän sai toivomansa kesätyöpaikan ja "niskakarvoja nostattavan" tehtävänimikkeen: Summer trainee in Application Engineering in Nuclear Sales.

Sähkö- ja energiatekniikan opiskelija Heidi sai kesätyöpaikan ABB:lta Takuuteekkari-hankkeen kautta. Lue mitä Heidin arkeen kuuluu ja miten ensimmäinen kesä kaupungissa on sujunut.

Sivut

Tilaa syöte Teekkarintyökirja RSS