No heippa!
Minun arkeni tällä hetkellä: olen töissä, nukun ja teen eväslaatikoita töihin. Mutta ei hätää, sillä minä viihdyn! Olen siis ensimmäistä kesääni ABB:llä kesätöissä Takuuteekkari-hankkeen kautta. Pääsin töihin Medium Voltage Products yksikön puolelle suojareleiden valmistukseen.


Tässähän kirjoittelee siis Heidi, sähkö- ja energiatekniikan opintoja minulla on takana vuoden verran. Vietän nyt parhaillaan elämäni ensimmäistä kesää kaupungissa (maalta kun olen kotoisin), ja omalla kohdallani myös ensimmäistä kesää tuotantohommissa. 


Työkirjan toimitus

Teekkarin työkirja esittelee tuoreimmat CV-mallit tekniikan ylioppilaalle, kandidaatille ja valmistuvalle opiskelijalle sekä filosofian ylioppilaalle ja kandidaatille.

Terve vaan terve! Olen Aino ja toinen tämän kesän kesävisuista. Kun aloitin Reaktorilla reilut viitisen viikkoa sitten, oli kuin olisin tullut reppu selässä uuteen kouluun ja eteen olisi jaettu aapisen sijasta omppukone. Fiilis ei ollut väärä, sillä nyt reilun kuukauden Reaktorilla oltuani tuntuu, kuin joka päivä opiskelisin jotain uutta. Ensimmäinen viikko suhahti ohi erilaisten silmiä avaavien koulutusten merkeissä, joiden myötä aloin ymmärtää, kuinka suunnitteluhommia Reaktorilla tehdään.

Moimoimoi!

Viimeistään tällä hetkellä voidaan sanoa opintojen olevan takana tältä lukuvuodelta ja voidaan keskittyä keskikesän juhlintaan – kesätöitä unohtamatta. Juhannus on juhlittu ja paluu arkeen koittaa nopeammin kuin itse haluaisi. Juhannusviikonlopun jälkeinen aamuvuoroviikko voi olla melko uninen, mutta työt hoidetaan silti kuntoon!

Täällä kirjoittaa siis sähkötekniikkaa vuoden kokemuksella opiskellut teekkarin alku, joka muutti Vaasaan viime syksynä. Kesätyöpaikan ABB:lta sain Takuuteekkari-hankkeen kautta, jota on tällä hetkellä suuri kiittäminen.

Moi! Olen Juho, yksi Reaktorin kesädevaajista. Opiskelutaustani on hieman erikoisesti Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Se ei kuitenkaan ole menoa yhtään haitannut – päinvastoin, siitä on poikinut muutama hauska keskustelu.

Valle vastaa -palstalla teekkariasiamies Valle Uimonen vastaa nuorten tekniikan alan opiskelijoiden kysymyksiin koskien Tekniikan akateemisia, opiskelua ja työelämää.

Teksti ja kuvat: Jenna Vehviläinen

Konsulttijohtaja Timo Tuohimaa etsii sopivia työntekijöitä asiakkailleen ja toisaalta auttaa ihmisiä löytämään uusia työpaikkoja. Seurasimme Tuohimaan työpäivää elokuisena tiistaina.

Teksti: Heini Hult-Miekkavaara

Some tietää, mitä teit viime kesänä. Ja viime viikonloppuna. Se voisi myös tietää, millä kurssilla olet viimeksi ollut. Tai millaisen opintopiirin piditte. Entä jos some tietäisi edellisestä kesäduunistasi? Silloin ehkä potentiaaliset työnantajatkin tietäisivät.

Sivut

Tilaa syöte Teekkarintyökirja RSS